Arkiv

Arkiv for kategorien ‘Eventyr / adventure’

Anmeldelse: Clive Cussler – Raise The Titanic!

27 november, 2009 Ingen kommentarer

Raise The Titanic!Clive Cusslers bøger om kan-det-hele-helten Dirk Pitt, er om nogen Amerikas svar på James Bond.

Siden starten af 1970’erne har Clive Cussler skrevet en lang række bøger i Dirk Pitt serien, som hver gang tager ham ud på nye og vildere eventyr, med den fiktive amerikanske stats organisation NUMA (National Underwater and Marine Agency), hvis formål er at undersøge jordens maritime liv og havets skatte.

Raise The Titanic er den tredje bog i serien om Dirk Pirk og NUMA. Den er skrevet tilbage i 1976, hvilket vel og mærke var ni år før en fransk/amerikansk ekspedition fandt vraget af Titanic i virkeligheden.

Gene Seagram er lederen af en top-hemmlig Pentagon afdeling med navnet Meta Section, som arbejder på et avanceret forsvarssystem under kodenavnet The Sicilian Project, som endegyldigt vil give USA overtaget i den kolde krig mod USSR.

Forskerne har skabt et missilskjold der benytter lydbølger til effektivt og sikkert at stoppe interkontinentale ballistiske missiler. Problemet er blot at det eneste stof der kan levere den nødvendige energi til at fuldføre projektet, er et sjældent mineral kaldet Byzanium, som der kun én gang i historien er blevet fundet i tilstrækkelige mængder. Udvundet af hårdføre amerikanske minearbejdere i starten af det 20’ende århundrede på en en lille russisk ø, under nær umenneskelige forhold og siden gået tabt under mystiske forhold, sætter Meta Section alt ind på at genfinde det tabte mineral.

Efter en længere og besværlig eftersøgning, som afslører at Byzaniumet allerede dengang var eftertragtet af både USA og Frankring, leder sporet dem til England, hvor det dog stopper brat, da det viser sig at det uvurderlige Byzanium blev transporteret mod USA på intet andret skib end det legendariske RMS Titanic.

Meta Section giver dog ikke op, og med præsidentens godkendelse og hemmelige midler i baglommen, sætter de gang i den umulige opgave at finde og hæve Titanic fra dets gravplads på bunden af atlanterhavet. I ly af en hemmelig forsknings ekspedition, lykkes det med højteknologiske ubåde Meta Section at finde Titanics sidste hvilested, 3 kilometer under havets overflade. Hvor skibet stadig er helt intakt og næsten umærket af tidens tand.

Den ukuelige Dirk Pitt fra NUMA, er med hans erfaring og militære baggrund den perfekte mand til at lede den store opgave med at hæve vraget og finde Byzanium’et i lastrummets sikkerhedsboks. En opgave der om muligt bliver endnu sværere end forventet, da russerne blander sig i redningsarbejdet og Dirk Pitt må bruge alt sin list og snilde for at sikre at det værdifulde mineral ikke ender i de forkerte hænder.

Raise The Titanic er et action eventyr ikke ulig den slags man møder i førnævnte 007 romaner. Dirk Pitt er den udødelig helt, som har både hjernen og musklerne til at overkomme enhver situation og heller ikke just er en amatør når det kommer til omgåes det kvindelige køn. Bogens tempo, især i den sidte tredjedel, er højt men uden at være forvirrende.

Clive Cussler er grundig i sit forarbejde til historien og de første 200 sider nævner faktisk ikke et ord om Titanic, men handler udelukkende om The Sicilian Project og ikke mindst om udvindelsen af Byzaniumet og de menneskelige ofre det kostede blot at få det ombord på Titanic. Det giver historien en oprigtighed, som er nødvendig for at man køber plottet, som ellers ville fremstå endnu mere urealistisk.

Idéen om at hæve Titanic fra dybderne og se skibet i sin helhed for første gang i 100 år, er dog fascinerende og Cussler formår at beskrive det syn der møder vores opdigtede personer utroligt godt.

Som man forventer af denne slags bøger, er der massere af plot twists i Raise The Titanic og den sædvanlige store overraskelse mod slutningen, desværre er mange af dem ret forudsigelige og mister derfor sin vigtige overraskende effekt. Det er ærgeligt, for bogens plot er rigtigt godt og karakterbeskrivelserne for nogles vedkommende ret interessante, ikke mindst den selvopofrende minearbejder Joshua Hayes Brewster.

Raise The Titanic blev filmatiseret i 1980, men med effekter og skuespil som eftersigene gjorde Clive Cussler så utilfreds, at han de efterfølgende 25 år nægtede at sælge rettighederne til at filmatisere nogle af hans mange andre bøger, indtil 2005 hvor hans bog Sahara, også med Dirk Pitt i hovedrollen, blev filmatiseret. Denne gang med større success.

Med et ordenligt budget og god instruktion er der dog ingen tvivl om at Raise The Titanic kunne blive en imponerende og spændende filmoplevelse, en slags mere mandlig udgave af den ellers fremragende Titanic fra 1997 😀

Karakter: 7/10

7 stjerner

Anmeldt udgivelse: Engelsk Paperback – ISBN-13: 9780425194522
Originalt Udgivelses år: 1976
Sideantal: 545

Links:

Anmeldelse: Lars-Henrik Olsen – Erik Menneskesøn

10 juli, 2009 9 kommentarer

Erik Menneskesøn

Lars-Henrik Olsen’s genfortælling af den nordiske mytologi i bogen Erik Menneskesøn fra 1986, er en af de første længere bøger jeg læste som dreng og har derfor en helt speciel nostalgisk plads på min indre bogreol. Da jeg som 10-årig læste den for første gang, var jeg dybt fascineret af  de nordiske guders mystiske verden og det var dengang en af mine absolutte yndlingsbøger.

Da jeg for nogle uger siden tilfældigvis faldt over den hos en boghandler, var jeg derfor ikke ret tøvende med at smide den i indkøbsvognen, sammen med efterfølgerne; Kampen om sværdet og Kvasers blod.

Erik Menneskesøn handler om den 13-årige danske dreng Erik, som under et voldsomt tordenvejr bliver hentet til de nordiske guders verden, Asgård, af tordenguden Tor. Her møder han bl.a. Odin, Freja og de andre guder i Asgård og Valhal, der alle som én er blevet gamle og hvoraf nogle endog knapt nok har kræfter til at stå op.

Efter at være blevet vist rundt i Asgård og fået fortalt en masse af deres historier fra “gamle dage”, får Erik pålagt den vigtige opgave at redde Idun og hendes livsgivende æbler fra jætterne i Jotunheim, så guderne i Valhal igen kan få deres ungdoms styrke tilbage. Idun’s æbler er nemlig dem som holder guderne unge og stærke og uden dem vil det endelige opgør mellem dem og jætterne, kendt som Ragnarok, komme langt før tid.

Sammen med Tors datter Trud og den fantastiske hest Hovvarpner, må Erik nu bevæge sig udenfor Asgårds trygge rammer og drage østpå i deres søgen efter Idun. Deres rejse bringer dem bl.a. til underverdenen hvor de møder dødsrigets herskerinde Hel, forbi grotten hvor Fenrisulven er bundet, over havet hvor Midgårdsormen regerer og til Udgårsloke, jætternes konge. Alt imens et underspillet romantisk forhold langsomt vokser frem mellem de to hovedpersoner.

Bogen er let læselig og ligefrem, man er aldrig rigtigt i tvivl om hvad udfaldet af historien vil være og alligevel forbliver den spændende. Det er ikke mindst de mange fortællinger i fortællingen som gør Erik Menneskesøn interessant. Alt i mens Erik drager på eventyr i den gamle verden og møder de sagnomspundne guder, jætter og uhyrer, får han og læseren nemlig fortalt ikke så få af de gamle sagn. Det er helt tydeligt at Lars-Henrik Olsens primære tanke med bogen har været at introducere den nordiske mytologi for sine læsere, og derfor er bogens også til tider en smule rodet, hvor handlingen springer et skridt over eller slet ikke giver mening, for så til gengæld at gøre plads til at en vis person eller historie kan blive introduceret. Det betyder dog ikke så meget i den store sammenhæng og de yngste læsere vil nok slet ikke tænke nærmere over det – det gjorde jeg i hvert fald ikke som 10-årig.

Erik Menneskesøn er egentlig en ungdoms/børnebog, som er ideel til både oplæsning eller som en god udfordring til begyndende læsere. Med dens 392 sider og delvist voksne præg, som ikke mindst kommer til udtryk i forholdet mellem Trud og Erik, der hvis man læser imellem linjerne på et tidspunkt næsten bliver sexuelt, kan bogen dog også sagtens læses af voksne, særlig hvis man har interesse i nordisk mytologi eller bare en sund hang til eventyr. Dens fortælling minder i sin stil lidt om Ringenes Herre eller Astrid Lindgrens Mio min Mio.

Erik Menneskesøn er mere en bare en roman om kampen mellem det gode og det onde, det er en moderne genfortælling af de gamle sagn som de fleste i dag kun hører om i folkeskolens yngste klasser og mange senere glemmer helt. Til formålet er den i sin simpelhed og brede stil perfekt til bevarelsen af noget af vores ældste kulturhistorie.

En oplevelse jeg havde, da jeg på et tidspunkt i min læsning af bogen lå i min lokale park på en solskinsdag, beskriver meget godt dens status som en bog man bare bør læse. Her kom en børnehave på tur gående forbi. En af drengene spurgte pædagogen  “Hvad læser manden ?”, hvortil pædagogen med et smil svarede “Han læser Erik Menneskesøn, har dine forældre aldrig læst den for dig ? det er altså et svigt i din opdragelse”.

Erik Menneskesøn er den første del af en trilogi i fire bind om Eriks rejser i den nordiske gudeverden. Bog nummer to hedder Kampen om Sværdet (1991), treeren hedder Kvasers Blod (1996) og serien er først for nylig blevet endeligt afsluttet med Gudernes Skæbne fra 2006. Samlet set over 1600 sider i selskab med de nordiske guder. God læselyst 😀

Karakter: 8/10

8 stjerner

Anmeldt udgivelse: Dansk Hardback – ISBN-13: 9788714118617
Originalt Udgivelses år: 1986
Sideantal: 392

Links:

Idéer til lignende læsning:

  • Kampen om Sværdet
  • Kvasers Blod

Anmeldelse: Raymond Khoury – Den Sidste Tempelridder

27 februar, 2009 Ingen kommentarer

Den Sidste Tempelridder

Raymond Khoury’s debut fra 2005, er en historisk spændingsroman i stil med Dan Brown’s Da Vinci Mysteriet og eventyrfilm som Indiana Jones og de nyere National Treasure film. Ligesom i disse, er hovedtemaet store arkæologiske opdagelser hvis eksistens truer med at ændre menneskets livsopfattelse.

Fortællingen tager sin begyndelse i 1291 hvor tempelriddernes borg i Akko i kongeriget Jerusalem er under angreb af de muslimske belejrere. Den unge tempelridder Martin må sammen med sine læremester Armaid flygte med det sidst-mulige skib, Tempelfalken, for at sikre ordenens og deres største hemmeligheds overlevelse, gemt i et lille juvelbesat skrin.

Flere hundrede år efter, i vore dage, er den første udstilling nogensinde med skatte fra det romersk-katolske Vatikan kommet på udstilling på det kendte Metropolitan Museum of Art (The MET) i New York.

Under den store åbningsfest, hvor både kendte og politikere deltager, rider fire mænd på hest hen mod museet iført Tempelridder kostumer og autentiske sværd, i hvad der til at starte med ligner en del af showet. Publikum bliver dog hurtigt klar over at der er noget helt galt, da en sikkerhedsvagt brutalt bliver halshugget og de fire ryttere dernæst ridder ind i museet og begynder at ødelægge de montré hvor de værdifulde genstande er udstillet og stjæle indholdet.

På museet befinder sig den 38-årige arkæolog Tess Chaykin sig, som midt i kaoset overværer et nærmest religiøst ritual, da en af de fire mænd klædt som tempelriddere tager en særlig mystisk genstand op og mumler sætningen "Sandheden vil sætte jer fri".

Efter røveriet forsvunder gerningsmændende og FBI sættes på sagen med agenten Sean Reilly i spidsen, med hjælp fra vatikanets udsending, De Angelis. Tess bliver via hendes særprægede vidneudsagn en del af efterforskningen, som hurtigt viser sig at handle om mere og meget større ting end et simpelt kup.

Da gerningsmændende én efter én myrdes af en ukendt person, leder tempelridder sporet, med Tess’ hjælp, i retningen af en tidligere arkæolog kollega ved navn WIlliam Vance og jagten på sandheden fortsætter over atlanten til Europa i tempelriddernes fodspor.

Veritas Vos Liberabit

Bogens handling følger skiftevis de sidste tempelridderes kamp for overlevelse i slutningen af 1200-tallet og nutiden, hvor jagten på deres hemmelighed  og formodede skjulte skat er skudt igang.

Den sidste Tempelridder bliver ofte sammenlignet med Dan Browns Da Vinci Mysteriet, og der er da også visse ligheder. Men hvor Da Vinci Mysteriet fokuser på hemmeligheden om at Jesus fik et barn med Maria Magdalena og har nulevende arvinger, er det i Den Sidste Tempelridder, kristendommen selv og de fire kendte evangelier i det nye testamente der er omdrejningspunktet for bogens plot, omend dette først viser sig et stykke inden i bogen.

Tempelridderordenen får pålagt en helt ny betydning, med en omfattende konspiration og ambition om at udviske linjerne mellem de tre store religioner; Kristendommen, Jødedommen og Islam.

At Den Sidste Tempelridder er Raymond Khoury’s debutroman kan godt mærkes, for selv om hans historie er oprigtig interessant og det bagvedliggende synspunkt bestemt er værd at tage op og diskutere, er hans fortæller evner er ikke helt på niveau med f.eks. Dan Brown.

Bogen ligger godt ud og har flere plot-twists, ganske som det forventes i denne slags bog. Intensiteten falder dog lidt da man først finder ud af hvad Tempelriddernes hemmelighed går ud på, for da begynder de religiøse diskussioner at tage lidt overhånd og fylder ganske enkelt for meget.

Selvom det er ganske interessant at høre argumenter for og imod religion og måske endda lære nogle ting man ikke vidste før, så tager det hastigheden og spændingen af fortællingen på et ganske uheldigt tidspunkt, omtrent 2/3 dele inde i bogen. Det er ærgeligt, men holder man ud lidt længere stiger spændingsniveauet igen dramatisk hen imod bogens nervepirrende og kontroversielle afslutning.

Netop slutningen i Den Sidste Tempelridder er interessant, fordi den ikke ender helt som man tror. Det sidste og alt-afgørende twist kommer faktisk først i de sidste linje på den sidste side. Få sider før den afsløring man finder der, sad jeg personligt med en følelse af at slutningen var "forkert" og var en smule frastødt over hovedpersonernes handlinger. Handlinger som kort efter virker, om ikke rigtige, så i hvert fald ikke så betydningsfulde.

Den Sidste Tempelrider en en energisk og underholdende spændingsroman som tager et nærmest evigt-aktuelt emne op til debat, dog uden selv at turde tage en endegyldig holdning til de spørgsmål den stiller. Det er måske godt for den brede læserskare, men vil uundgåeligt irritere nogen.

Det fortjener ligeledes at blive nævnt, at bogen er filmatiseret som en miniserie i to afsnit af amerikanske NBC og udsendt på TV i Januar 2009. Mon ikke den serie finder vej til en dansk tv-kanal engang senere på året. Jeg vil dog klart anbefale at læse bogen først, da TV-serien er gjort langt mindre alvorlig og har udeladt flere af de kontroversielle holdningspunkter, ligesom mange af de store spændingsmomenter er ændret eller rent film-teknisk bare er dårligt produceret.

Karakter: 7/10

7 stjerner

Anmeldt udgivelse: Dansk Paperback – ISBN-13: 9788777147753
Originalt Udgivelses år: 2005
Sideantal: 447

Links:

Anmeldelse: Wilbur Smith – When The Lion Feeds

27 december, 2008 Ingen kommentarer

When the Lion Feeds

Wilbur Smiths debutroman, When The Lion Feeds fra 1964, er en klassiker inden for sin genre af historiske eventyr. Siden den første bog udkom, har Wilbur Smith skrevet over 30 bøger, hvoraf de fleste foregår delvist i den afrikanske vildmark. Det kan dog klart anbefales at starte med hans første bog, hvor han sætter stilen for resten af sin karriere.

When The Lion Feeds tager sin begyndelse i Sydafrika i 1870’erne uden for den fiktive by Ladyburg. Her har Waite Courtney, hans to tvillinge sønner Sean og Garrick og deres stedmor Ada en større farm. Faren er en respekteret mand i samfundet og hans to sønner lever et godt liv, hvor de i perioderne på farmen jager fugle i den afrikanske bush eller fisker efter ål og går i skole resten af året i Ladyburg.

Selvom de to brødre er tvillinger, er de vidt forskellige. Sean er den fysisk største og dominerende og en dag da deres forældre er væk fra farmen, overtaler han Garrick til at låne deres faders jagtgevær, så de kan gå på  jagt efter en stor hjort de har set i nærheden dagen forinden. Det ender dog i en forfærdelig ulykke hvor Garrick må have amputeret sit ene ben, hvorefter hans liv er forandret for altid. Mens Garrick efter ulykken bliver hægtet delvist af det drengede liv og istedet bruger sin tid på at læse bøger, vokser Sean op og bliver drengene i byens leder og eftertragtet blandt pigerne, heriblandt den yngre Anna som altid følger i hælene på Sean.

Efter at være gået ud af skolen nogle år senere, bliver Sean og Garrick medhjælpere på farmen, hvor de passer de okser som familien lever af at sælge. En dag bryder der dog krig ud mellem de indfødte afrikanske Zulu’er og den besættende hvide befolkning som består af bl.a. hollændere og englændere. Waite, Sean og Garrick drager i krig , som mod forventningerne ender grueligt galt . Waite omkommer i et bagholdsangreb på deres lejr og også Sean formodes i længere tid død.

Garrick vender alene hjem til farmen som krigshelts og arvtager, hvor en ulykkelig Anna fortæller at hun venter Sean’s barn. Garrick som altid har været forelsket i Anna og som savner sin brors tryghed, gifter sig med hende og de drager på bryllypsrejse til Capetown. Da de vender hjem finder de dog at Sean er vendt tilbage og de tre lever i et par uger i en mærkelig suppedas af skjulte følelser, indtil Anna en dag fortæller Sean at barnet er hans og at hun stadig elsker ham. Sean forlader efter et slagsmål med Garrick farmen sammen med sin Zulu tjeneer Mbejane fra krigen og bevæger sig nord på, uden noget egentligt mål.

På sin vej møder han Duff, en engelsk herre som har gravet guld i blandt andet Canada og som har hørt om et nyt fund et par ugers ridt derfra. Sammen tager de til stedet kaldet Witwatersrand hvor de med blod, sved og snuhed får tilegnet sig et lod jord og med Duff’s erfaring får gang i en guldmine med stort potentiale. Sean og Duff  har heldet med sig og uden om den lille guldgraver lejr opstår hurtigt en stor ny by kaldet Johannesburg.

Her må Sean og Duff de næste år kæmpe imod grådighed og op og nedgange i både virksomheds og privatlivet, indtil de en dag bliver tvunget til at forlade Johannesburg for endnu engang at drage nord på. Denne gang for at samle Elfenben fra de titusindvis af elefanter der dengang stadig færdedes i store flokke i det næsten uudforskede Afrika. Livet som jæger i vildmarken er dog ikke så let som livet i storbyen og Sean og hans medfæller må meget igennem, inden han vender tilbage til Johannesburg flere år senere, med kone og sin førstefødte søn Dirk.

When The Lion Feeds er inddelt i tre dele, der hver i sær dækker en periode i Sean Courtneys liv. Fra de unge år på familiens farm og Zulu-krigen, over guldjagten i Johannesburg og til hans liv i vildmarken som elefantjæger. Gennem de tre perioder udvikler Seans personlighed sig og det er ganske spændende at følge ham fran barn til manddom.

Sean Courtney er ikke en perfekt hovedperson. Faktisk forekommer han i begyndelsen som en lettere arrogant nar, der ikke har respekt for hverken lærere eller de piger der flokkes om ham, men som dog elsker sin familie og ikke mindst sin bror Garrick. Seans personlighed udvikler sig dog sammen med hans erfaringer, hvor grådighed og arrogance en overgang er ved at tage over.

Han er typen der  mere end noget andet respekter sine fjender og dem der tør stille sig i vejen for hans ønsker og han bliver stærkere af modstand. Udtrykket What doesn’t kill you, makes you stronger passer nærmest perfekt på ham. Samtidigt er han dog en person som har stor tillid til sine tætte venner og som ikke tøver med at sætte sit liv på spil for fremmede.

When The Lions Feeds er en glimrende og inddragende bog om en mand som er med til at forme det afrikanske kontinent og hans færd igennem livet, hvor han oplever både stor glæde og sorg er spændende at følge. Bogens afslutning virker dog en smule melodramatisk og søgt, ligesom det måske kan forekomme at Sean Courtney når at opleve vel meget i løbet af  en ganske kort årrække, hvilket mest skyldes den hastige udvikling i Johannesburg.

Bogen fik to efterfølgere som følger Sean Courtney videre i hans liv. Den næste, fra 1966, hedder The Sound of Thunder og afslutningen fra 1977, hedder A Sparrow Falls – som du også kan finde en anmeldelse af her på siden.

Wilbur Smiths originale trilogi om Sean Courtneys liv i Sydafrika er både historisk spændende og meget velfortalt. Har man interesse i det tidlige Afrika, hvor vildmark stadig var vildmark og det rige dyreliv var intakt, er When The Lion Feeds endnu mere interessant, men bogen kan varmt anbefales til alle med en lille indre eventyrer.

Karakter: 8/10

8 stjerner

Anmeldt udgivelse: Engelsk paperback – ISBN-13: 9780330201391
Originalt Udgivelses år: 1964
Sideantal: 544

Links:

Anmeldelse: Wilbur Smith – I løvens spor

23 december, 2008 Ingen kommentarer

A Sparrow Falls (I løvens spor)

Wilbur Smith er en sydafrikansk forfatter som siden 1964 har udgivet en lang række eventyr, alle sat på det Afrikanske kontinent. Senest har han skrevet fire bøger omhandlende det gamle egypten, men han er nok mest kendt for sine Courtney serie af bøger, som tidsmæssigt strejker sig fra år 1600 til slutningen af 1900-tallet.

Den første sekvens af tre bøger starter med When the Lion Feeds fra 1964, som var Smith’s debutroman med et første oplæg på 10.000 kopier. De  tre bøger handler om Sean Courtney og følger ham fra før Zulu-krigene i 1870’erne og til efter dannelsen af den Sydafrikanske Union i 1910.

Den tredje bog i den første sekvens udkom i 1977 og afslutter historien om Sean Courtneys liv i det sydlige Afrika. A sparrow falls fik den danske titel I løvens spor, da den udkom i danmark samme år i to bind og det er denne udgave jeg har læst og anmeldt her.

Bogen starter under 1. verdenskrig hvor man møder Mark Anders, søn af en sydafrikansk farmer og en fantastisk skytte, som i den kolde vinter i slutningen af krigen bliver sat ind for at få ramt på en tysk sniper. General Sean Courtney har beføjelsen i samme område og her mødes de to mænd med en fælles baggrund for første gang.

Efter krigen vender Mark Anders tilbage til Afrika og hans bedstefars landområde hvor han er vokset op som barn. Her må han dog sande at jorden er blevet overtaget af andre og at hans bedstefar er død under mystiske omstændigheder, efter sigende i en jagtulykke.

Mark Anders vil dog ikke lade hans land og det eneste han kender og holder af  blive taget fra ham så let, og starter derfor sin egen undersøgelse af omstændighederne i bedstefaderens død. Her kommer han dog hurtigt i sammenstød med Dirk Courtney, søn af den respekterede general Sean Courtney, men som modsat sin far viser sig at være blottet for moral og dybt korrupt i sin søgen efter magt og rigdom. Dirk Courtney ‘s navn dukker op igen og igen i hans bestræbelser på at finde hans bedstefars morder og han opdager at Dirk Courtney har store planer for de vilde naturområder som Mark Anders har kært.

Mark Anders møder senere i historien Sean Courtney igen og de to opbygger langsomt en gensidig respekt og et helt særligt venskab. Mark Anders får tilbudt et godt job som privatsekretær for den gamle general og han møder hans forkælede unge datter Storm. Da en borgerkrig bryder ud,  må Mark Anders dog igen tage sit trofaste gevær i brug og oplever igennem en gammel bekendt den grufulde krig fra begge sider.

Efter krigen er noget ændret i Mark og Sean Courtney, som selv har oplevet krigens ar på sjælen, gør ham til vogter for et stort naturreservat ved navn Chakas Port. Her kommer han dog igen i konflikt med Dirk Courtney og hans planer for området, hvilket leder til det endelige opgør imellem Mark Anders, Sean Courtney og den fortabte søn Dirk.

I løvens spor er en af de mest gribende og spændende bøger jeg har læst. Historien om Mark Andersons hjemvenden fra  1. verdens krig til et hjemland som siden er blevet korrupt og hans kamp imod overmagten er utrolig spændende og meget velfortalt. Landets udvikling, den smukke natur, konflikten mellem Sean Courtney og hans søn Dirk og Mark Anders’ centrale rolle, bliver malet tydeligt for læseren.

Mark Anders er en godt skrevet personlighed som man nemt holder med, men som samtidigt viser sig fra sine dårligere sider flere gange i bogen, hvilket er med til at gøre ham mere realistisk og interessant.

I løvens spor er en historie og et afrikansk eventyr der virkeligt fænger. En perfekt afslutning på Wilbur Smiths oprindelige Courtney trilogi og muligvis Wilbur Smiths allerbedste bog.

Karakter: 9/10

9 stjerner

Anmeldt udgivelse: Dansk hardback – ISBN-10: 8775311321
Originalt Udgivelses år: 1977
Sideantal: 522 (samlet for begge bind i den anmeldte udgave)

Links: