Hjem > Fantasy > Anmeldelse: Philip Kerr – Lampens Børn: Akhenatons Hemmelighed

Anmeldelse: Philip Kerr – Lampens Børn: Akhenatons Hemmelighed

Lampens Børn - Akhenatons hemmelighed

Phillip Kerr er mest kendt for sin Berlin Noir trilogi af detektivbøger fra starten af 90’erne. I 2004 begyndte han dog en børnebogs fantasy serie som på dansk hedder Lampens Børn og som han skrev med indflydelse fra sine børnebørn. Serien består i øjeblikket af fire bøger og en femte forventes udgivet i 2009.

Lampens Børn serien er udgivet under navnet P.B Kerr og den første i serien hedder Akhenatons hemmelighed. I bogen møder man de to 12-årige tvillinger John og Philippa Gaunt, som bor med deres smukke mor og rige far i en storslået lejlighed på Manhattan i New York.

I deres unge alder, vokser deres visdomstænder en dag frem og under bedøvelsen for at få dem fjernet, drømmer de begge samtidigt en drøm om deres onkel Nimrod fra London. Onklen fortæller at de skal bede deres forældre om lov til at komme på sommerferie hos ham i London, alene.

Forældrene kan ikke sige nej, og John og Philippa rejser til London for at mødes med deres noget særprægede onkel Nimrod. Onkel Nimrod indviger dem i familiehemmeligheden, og fortæller dem at de fra deres mors side i virkeligheden er djinn’er. Djinnerne er væsener der skaber held i verden og bruger held som deres kræft til at udøve magi og som blandt andet kan opfylde andres ønsker. De gode djinn’er i er konstant kamp mod de onde djinn’er, som skaber uheld og der en nøje balance af held og uheld som må opretholdes for menneskehedens bedste.

Herfra tager John og Phillipa’s liv en spændende drejning, da de med onkel Nimrod rejser til Egypten hvor de kommer på sporet af Akhenatons hemmelighed og den onde djinn Iblis. Samtidigt må John og Phillipa lære hvordan det er at være en djinn, både de gode og dårlige sider, samt hvordan de bruger deres nye evner til de gode djinners fordel.

Selvom man efterhånden er trådt ind i de voksnes rækker, kan det stadig være sjovt at læse fantasy bøger skrevet primært for børn og unge. Lampens Børn læner sig op ad bøgerne om Harry Potter, dog uden den samme dybde og baggrundshistorie. Bogen berører emner som de godes kamp mod det onde og loyalitet, men på et plan hvor alle (især også børn) kan følge med. Skrivestilen er holdt i en let og til tider humoristisk form som kan læses af de fleste.

For det yngre publikum kan Akhenatons Hemmelighed sagtens anbefales. For de lidt ældre og voksne, kan den måske fungere som et hurtigt underholdende fantasy eventyr mellem læsningen af mere seriøse bøger, men vil måske være lidt for let og barnlig.

I samme genre kan serien om Artemis Fowl eller Narnia-bøgerne anbefales.

Karakter: 5/10

5 stjerner

Anmeldt udgivelse: Dansk paperback – ISBN-13: 9788773949795
Originalt Udgivelses år: 2004
Sideantal: 319

Links:

Categories: Fantasy Tags:
  1. Ingen kommentarer endnu.
  1. Ingen Trackbacks endnu.