Om siden

17 marts, 2010

Velkommen til Bøgerne.dk – grundlagt d. 15. December 2008 🙂

På Bøgerne.dk kan du finde boganmeldelser af danske såvel som udenlandske bøger, skrevet af  en entusiastisk læser, nemlig mig; Claes Blom. Jeg er en 23-årig fyr fra Nørrebro i København og har, så vidt jeg kan huske, altid elsket et læse.

De første ca. 20 anmeldelser på siden er skrevet inden for en kort tidsperiode, og er af bøger som jeg ved sidens oprettelse havde læst indenfor det foregående halve år. Sidenhen har jeg forsøgt at bidrage til siden med nye anmeldelser med jævne mellemrum, alt efter årstiden og min tid og læselyst.

Boganmeldelserne dækker forskellige genre og af både danske og engelske bøger i hardback, paperback og senest også i eBook format, som jeg læser på min nye Amazon Kindle ebook-reader 😀 I hver anmeldese vil der være links til steder hvor den pågældende bog kan købes, samt relavante links til yderligere information om bogen eller forfatteren.

Udover bøger, holder jeg meget af film og går ofte i biografen eller nyder en film i hjemmebiografen. Der vil derfor også indfinde sig referencer til film  eller TV-serier i mine anmeldelser, da bøger jo ganske ofte danner grundlag for historien i filmproduktioner, eller til tider omvendt.

Det er mit indtryk at der mangler danske anmeldelser af en del gode bøger, modsat f.eks. film hvor der er mange anmeldelser af finde på nettet – også på dansk. Dette er en af grundende til at jeg har oprettet dette website. Jeg håber at kunne bidrage med inspiration til fremtidig læsning for andre læseheste og give et fornuftigt indtryk af nye såvel som ældre udgivelser.

Anmeldelserne varierer i længde og kommer ikke ind i større filosofiske analyser, men vil forsøge at give et overblik over bogens indhold, hvad der er godt og dårligt og hvem den henvender sig til. Læs mere om vurderingssystemet længere nede.

Min egen læsning, som ligger til grund for anmeldelserne, strejker sig på tværs af mange genrer, ligefra historiske romaner til science-fiction og fra romatik til gys. Jeg har dog en forkærlighed for især Historisk fiktion, hvilket min liste over yndlings forfattere da også bærer præg heraf. Listen ser pt. således ud:

  • Wilbur Smith
  • Conn Iggulden
  • Stieg Larsson
  • khaled hosseini
  • Dan Brown
  • J.K Rowling
  • John Grisham

Karakterer

Vurderingssystemet jeg bruger, er en skala fra 1-10 med dertilhørende stjerne som herunder. Karakterne gives udfra min personlige holdning og smag og skal sammenlignes med karakterer af bøger inden for samme kategori. Således kan en krimi og en science-fiction bog ikke direkte sammenlignes, ligesom vurderingen selvfølgelig kan variere stort fra din og andres mening.

Hvis der forekommer mange anmeldelser med høje karakterer, skyldes det at jeg som udgangspunkt primært læser bøger jeg får anbefalet af andre eller hører godt om. Derfor kan der være langt mellem bøger med en virkelig dårlig anmeldelse, da man jo sjældent får anbefalet direkte elendige bøger 😉

1 stjerner

2 stjerner

3 stjerner

4 stjerner

5 stjerner

6 stjerner

7 stjerner

8 stjerner

9 stjerner

10 stjerner

Stjernesystemet er lavet med hjælp fra guiden her

Kommentarer er lukkede.